31 Ekim 2014 Cuma

Türk Dizilerinin Başarısı


Ülkemizin belki de en yoğun sektörlerinden birisinin dizi sektörü olduğunu söylemek mümkün. Her sezon onlarda yeni yerli yapım yayın hayatına başlarken, bir o kadarı da yayınlanmak için sırada bekliyor. Bu yapımlar arasından sabun köpüğü gibi çabucak ortadan kaybolup yayından kaldırılanı da var, ünü ülke sınırlarını aşarak birçok farklı ülkede gösterime gireni de var. Peki ya yerli Türk dizilerinin yurt dışında bu kadar çok ilgi görmesinin sebebi ne olabilir?

Türk dizilerinin özellikle Azerbaycan, İran, Rusya ve çeşitli Balkan ülkelerinde ilgi ile izlendiğini biliyoruz. Bunun en büyük nedenlerinden birisinin kaliteli yapımlar, etkileyici senaryolar ve oyuncuların etkili rol yetenekleri olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle Muhteşem Yüzyıl, Aşk-ı Memnu, ve Adını Feriha Koydum gibi dizilerin Ortadoğu, Balkan ve Asya ülkelerinde fazlasıyla meşhur olmasının son derece gurur verici bir durum olduğunu düşünüyoruz. Ülkemizin adeta bir televizyonculuk başarısı haline gelen bu durum, Türk oyuncularının da bu ülkelerde tanınmasına ve hayran kitlelerini artırmasına neden olmuştur. Oyuncularımız açısından son derece faydalı bir şöhret yönetimi durumuna gelen bu popülarite, Türk sineması için de bir hayli faydalı olduğu ortadadır.

Her geçen gün artan bir başarı grafiğine sahip olan Türk dizileri, ülkemiz sanatçılarının, yönetmen ve senaristlerinin titiz çalışmaları neticesinde artmaya devam eden bir başarı grafiği çerçevesinde dünya izleyicisiyle buluşmaya devam edecektir.

30 Ekim 2014 Perşembe

Oyunculuğa Giden Yol


Ülkemizde devasa bir potansiyele sahip olan dizi sektörü, oyuncuları, set ekibi, senaristleri, tasarımcıları ve yönetmenleri ile birçok kişinin para kazandığı bir büyük pazar konumundadır. Zaten bunu her geçen gün yeni bir dizinin ekranlara gelmesinden, bir çoğunun da yayından kaldırılmasından anlayabiliyoruz. İşte böylesine büyük bir pazar ağında da elbette deneyimli, deneyimsiz, eğitimli veya eğitimsiz olan birçok oyuncu bulunuyor. Kimisi kendini beğendirip başarıya ulaşırken, kimisi de başarısızlığa uğrayıp bir daha görülmemek üzere yitip gidiyor. İşte böylesi bir noktada da oyunculuk eğitimi almanın daha önemli bir değer olduğunu görebiliyoruz.

Konservatuvarlar aracılığı ile verilen oyunculuk eğitimi, birçok gencin hayal ettiği, ancak kontenjan yetersizliği ve yetenek sınavlarının zorlayıcılığı nedeni ile katılamadığı bir durumdur. Bu noktada da devreye oyunculuk eğitimi veren özel tiyatrolar, halk eğitim merkezleri ve cast ajansları girmektedir. Çünkü konservatuvar hayalleri suya düşen genç yeteneklere kendilerini eğitme şansı tanıyan bu yerler sayesinde ülkemize daha fazla oyuncu kazandırılmaktadır. O nedenle konservatuvarı kazanamayan bir gencin üzülmek yerine kendini geliştirebileceği bir kurs aramasında fayda vardır. 

Türkiye'nin ilk cast ajansı olan Tümay Özokur Atölye, konservatuvar mezunu olan veya olmayan tüm yetenekli gençlere oyunculuk eğimi vermekte, sonrasında da bu gençlere kendilerini gösterebilecekleri yeni projelerle buluşturmaktadır. Ayrıca menajerlik hizmeti ve şöhret yönetimi danışmanlığı gibi alanlarda da genç yeteneklere yardımcı olan bu cast ajansı, günümüz koşullarında eriyip giden yeteneklere engel olmaya çalışmakta ve sektöre yeni yüzler kazandırmaktadır. O halde tüm genç yeteneklere Tümay Özokur Atölye'ye katılmalarını tavsiye ederim.

Oyunculuk Eğitimi: http://tumayozokur.com.tr/atolye/atolye-biz/